Снимка: БулфотоДнес, 06.01.2020 г., главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на

...
Снимка: БулфотоДнес, 06.01.2020 г., главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на
Коментари Харесай

Гешев разпореди да се направи проверка на всички площадки за боклук у нас

Снимка: Булфото

Днес, 06.01.2020 година, основният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи и на ръководителя на ДАНС осъществяване на взаимни инспекции за съблюдаване на Закона за ръководство на отпадъците и на Закона за запазване на околната среда от притежателите на боклуци на територията на страната, написа Novini.bg. 

Проверката е разпоредена за осъществяване на преценка за съществуване на предпоставки за практикуване на пълномощията на Прокуратурата на Република България.

В хода на инспекцията следва да бъдат открити всички ``притежатели на отпадъци`` по смисъла на §1, т.29 от ЗУО на територията на Република България, като се изискат и приложат следните документи - позволение, сложно позволение или регистрационен документ по член 35 от ЗУО за съответната активност и площадка и други Ще бъде осъществена инспекция за съблюдаване на отговорностите на лицата по т.1 по член 8, ал.2 от ЗУО. Разпоредено е да бъде изискана информация за осъществявани инспекции от контролните органи на лицата по т.1 – съответните Регионална инспекция за опазване на околната среда и кметове на общини, и подхванати ограничения, при положение на открити нарушавания.

Главният прокурор Иван Гешев е указал при директно определяне на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, неотложно да се уведоми и съответната способена прокуратура.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР